MR. A.L. FABER LL.M

Advocaat sinds 2007

Andrea Faber heeft in 2004 haar studie fiscaal recht aan de Universiteit Maastricht afgerond. Zij is in twee afstudeerrichtingen (“masters”) afgestudeerd, te weten in het internationaal- en Europees belastingrecht alsmede in de fiscale advocatuur. In 2005 heeft zij vervolgens haar master in het Duitse belastingrecht aan de Universiteit Osnabrück behaald.

Andrea was vanaf november 2004 tot en met augustus 2006 verbonden aan de Universiteit Maastricht als junior onderzoeker en docent in onder andere formeel belastingrecht, invorderingsrecht en internationaal en Europees belastingrecht. Vanaf september 2006 was zij werkzaam in de algemene adviespraktijk, met de nadruk op estate planning. In 2007 is zij beëdigd als advocaat. Sinds 2009 is Andrea als advocaat-belastingkundige werkzaam in de fiscale advocatuur.

Haar aandachtsgebieden zijn: (formeel) belastingrecht, invorderingsrecht, fiscaal procesrecht, internationaal en Europees belastingrecht, buitenlands vermogen (waaronder Stiftungen en trusts) / de inkeerregeling.

Andrea is als auteur verbonden aan het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht en zij heeft meegewerkt aan publicaties op het gebied van wetsontduiking, de Liechtensteinaffaire alsmede het commentaar bij de bestuurlijke boete in de NDFR.

BIJZONDERHEDEN

Lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB)
Freelance auteur bij Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR)

OPLEIDING

Universiteit Maastricht, fiscaal recht
Universiteit Osnabrück, Masterstudiengang Steuerwissenschaften
Erasmus Universiteit Rotterdam, post-master indirecte belastingen

CONTACTINFORMATIE

Telefoon: (0316) 52 77 52